9 مسئولیت کلیدی مدیر رستوران | وظایف مدیر رستوران
مدیریت رستوران یکی از چالشبرانگیزترین و در عین حال پربارترین نقشها در صنعت مهماننوازی است. یک مدیر رستوران موفق باید بتواند همزمان بر جنبههای مختلفی نظارت کند تا تجربهای بینقص برای مشتریان خلق شود. از مدیریت پرسنل و هماهنگی تیم گرفته تا کنترل کیفیت غذا و بهبود رضایت مشتری، مسئولیتهای متعددی بر دوش او قرار دارد. در این مقاله به بررسی 9 مسئولیت کلیدی مدیر رستوران میپردازیم که میتواند به بهبود عملکرد کلی رستوران و افزایش رضایت مشتریان کمک کند. اگر به دنبال راههایی برای بهبود مدیریت رستوران خود هستید یا قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره وظایف مدیر رستوران کسب کنید، این مطلب راهنمایی جامع برای شما خواهد بود.
در این مقاله، برخی از مهارتها و مسئولیتهای کلیدی یک مدیر رستوران را بررسی میکنیم که باید هنگام استخدام یک مدیر رستوران در نظر داشت.
9 مسئولیت کلیدی مدیر رستوران
1- تحقیقات بازار
مسئولیت های یک مدیر رستوران خیلی قبل از اینکه مهمانان پا به رستوران بگذارند شروع می شود. یکی از مهمترین وظایف یک مدیر این است که در مورد بازار فعلی تحقیق کند. این شامل:
الف. تحقیقات بازار هدف
مخاطب اصلی کیست؟ ویژگی های جمعیت شناختی و رفتاری آنها چیست؟ ترجیحات غذایی آنها چیست؟ آنها را به چه بخش هایی می توان دسته بندی کرد؟ پاسخ به این سوالات می تواند به مدیر کمک کند تا درک جامعی از بازار هدف به دست آورد و تصمیمات استراتژیکی اتخاذ کند که احتمال دستیابی به مخاطبان هدف و افزایش فروش و درآمد رستوران را بهبود می بخشد.
ب. تجزیه و تحلیل رقبا
برای بقا در یک صنعت رقابتی مانند F&B، ضروری است که در مورد رقبای خود آگاهی داشته باشید و چیزهایی مانند USP آنها را بدانید، مردم چه چیزهایی را در مورد آنها دوست دارند و چه چیزهایی را دوست ندارند و چگونه می توانند بر تجارت شما تأثیر بگذارند. تجزیه و تحلیل رقبا باید توسط مدیر رستوران به طور منظم انجام شود تا از وضعیت فعلی بازار به روز بماند.
2- مدیریت افراد
یکی از وظایف اصلی مدیر رستوران مدیریت افراد است. به عنوان کاپیتان کشتی، مدیر مسئول نظارت و مدیریت تیم برای اینکه اطمینان حاصل کند حرکت کشتی از هر نظر روان است . به عنوان یک مدیر منابع انسانی، او باید مسئولیت های زیر را بر عهده بگیرد:
الف. رهبری
به عنوان رئیس تیم، این مسئولیت مدیر است که تیم را رهبری کند و به آنهاجهت بدهد. این شامل کمک به کارکنان برای درک نقش و وظایف خود، تقویت روحیه و انگیزه، و ارائه دست کمک در هر کجا که نیاز باشد و در عین حال حفظ اثربخشی و کارایی در تیم است. رهبری خوب باعث خوشحالی کارکنان می شود و میزان رضایت مندی تیم را بهبود می بخشد.
ب- رسیدگی به درگیری ها
هر زمان که چند نفر درگیر باشند، درگیریها بهطور قطعی اتفاق میافتد. مدیر باید بتواند هر مشکلی را بین اعضای تیم کنترل کند و قبل از اینکه به چیزی بزرگتر تبدیل شود، آنها را حل کند. حفظ آرامش و کرامت در تیم به عهده اوست.
ج. منابع انسانی
مدیران رستوران نیز باید مسئولیت منابع انسانی را بر عهده بگیرند و کل فرآیند استخدام را انجام دهند که شامل منبع یابی نامزدها، مصاحبه، حضور در هیئت مدیره، آموزش و حتی پایان کار است. اگرچه این روند ممکن است به نظر دردسر ساز و طولانی بیاید، اما استخدام نامزدهای خوب برای موفقیت رستوران ضروری است و بنابراین، نقش بسیار ضروری حضور مدیر رستوران است.
مدیریت خرید و موجودی
مدیران باید اطمینان حاصل کنند که آشپزخانه همیشه با تمام مواد مورد نیاز با حداقل هدر رفت، که برای آن باید سفارشات خرید و مدیریت موجودی را تنظیم کنند، ذخیره شود. در این جنبه از مدیریت رستوران، آنها مسئولیت دارند:
الف. ثبت مواد اولیه
مدیر باید تمام مواد مورد نیاز در آشپزخانه را ثبت کند تا مطمئن شود همه چیز همیشه در دسترس است.
ب تأمینکنندگان منابع
هنگامی که فهرستی از مواد تشکیل دهنده را تهیه کردند، مدیران باید تأمینکنندگان مناسبی را برای هر محصول تهیه کنند که بتوان به کیفیت و قیمت آن اعتماد کرد.
ج. ثبت سفارش خرید
مهم است که یک برنامه خرید و تحویل برای هر تامین کننده داشته باشید و مطمئن شوید که در مسیر سفارشات خرید هستید تا مطمئن شوید که همه مواد همیشه در مقادیر مناسب در دسترس هستند.
د. مدیریت موجودی
به غیر از تامین مواد تشکیل دهنده، مدیر همچنین باید مدیریت موجودی را به صورت روزانه انجام دهد تا مطمئن شود که سفارشی بیش از حد یا کمتر از آن که منجر به هدر رفتن یا از دست رفتن درآمد به دلیل در دسترس نبودن شود، وجود ندارد.
4- حسابداری و مدیریت مالی
مدیر همچنین مسئولیت رسیدگی به جنبه مالی رستوران را بر عهده دارد. او باید حساب ها را مدیریت کند و صورت های مالی لازم را برای ردیابی عملکرد ایجاد کند. مسئولیت های مالی مدیر رستوران عبارتند از:
الف. مدیریت حساب های روزانه
در حالی که صندوقدار مسئولیت رسیدگی به آن را بر عهده دارد تا مدیر باید تمام درآمدها و هزینه های روز را نادیده بگیرد و مطمئن شود که همه چیز در سیستم حسابداری رستوران ثبت شده است و حساب روزانه متعادل است.
ب. گزارشگری مالی برای ردیابی عملکرد
گزارشهایی مانند صورتهای سود و زیان، صورتهای جریان نقدی و غیره باید بهطور منظم برای پیگیری عملکرد رستوران تهیه شوند. مدیر باید برای ایجاد و تجزیه و تحلیل این گزارش ها و به اشتراک گذاشتن نتایج با صاحبان رستوران به مهارت های مالی کافی مجهز باشد.
وظایف روتین مدیریتی
نقش مدیریتی همچنین شامل وظایف مدیریت روزانه مختلف مانند برنامه ریزی، نگهداری سوابق و غیره است. در اینجا برخی از وظایف مدیر رستوران لیست شده است .
الف. مدیریت فناوری رستوران
هر رستوران به فناوریهای مختلف رستوران مانند سیستمهای POS، سیستمهای تحویل آنلاین، سیستمهای مدیریت میز و رزرو و غیره مجهز است. مدیر باید اطمینان حاصل کند که هر سیستم به روز است و همیشه بدون مشکل کار می کند.
ب. برنامه ریزی
شغل مدیر رستوران با کارهای زمانبندی زیادی همراه است، مانند ایجاد برنامههای شیفت کارکنان، زمانبندی زمان استراحت، برنامههای خرید و تحویل، برنامههای مدیریت موجودی، برنامه جلسات و موارد دیگر. او باید هر برنامه را به طور منظم حفظ و پیگیری کند.
پ. سایر وظایف مدیر
به غیر از موارد ذکر شده در بالا، مدیر مسئول بسیاری از کارهای کوچک دیگر است، مانند پیگیری مهمانان پس از رزرو، ایجاد لیست مهمان، ارسال ایمیل، و سایر کارهای موقت.
6- نگهداری
رستوران ها از انواع مختلفی از تجهیزات و سیستم ها استفاده می کنند. اگر حتی یکی از آنها کار خود را متوقف کند، به طور بالقوه می تواند کل فرآیند عملیاتی را مختل کند. مدیر رستوران باید با انجام وظایف زیر اطمینان حاصل کند که همه تجهیزات همیشه در وضعیت خوبی قرار دارند:
الف. بررسی منظم تجهیزات
درست مانند موجودی، مدیر رستوران نیز باید یک برنامه و چک لیست بررسی تجهیزات ایجاد کند و مرتباً چکآپها را برای یافتن هرگونه مشکل و رفع فوری آنها انجام دهد. توجه داشته باشید در صورتی که تجهیزات به طور منظم از قبل بررسی شوند، احتمال خرابی آن در وسط شیفت بسیار کمتر خواهد بود.
ب. سرویس و نگهداری
ماشین آلات همچنین باید برای سرویس دهی منظم فرستاده شوند تا طول عمر آنها افزایش یابد و اطمینان حاصل شود که همیشه با عملکرد مطلوب کار می کنند.
7- خدمات مشتری
مدیر رستوران علاوه بر انجام عملیات در پشت رستوران باید اطمینان حاصل می کند که خدمات مشتری همیشه مطابق با استانداردهای رستوران باشد. تعدادی از این وظایف خدمات مشتری عبارتند از:
الف. حضور در کنار مهمانان
مدیر باید همیشه در دسترس باشد تا در صورت نیاز به مهمانان بپردازد و به آنها رسیدگی کند. ملاقات با مدیر مطمئناً باعث می شود که آنها احساس خاص تری داشته باشند.
ب. برخورد با مسائل
یکی از مهمترین وظایف مدیر، حل و فصل مشکلاتی است که رستوران ها با آن مواجه هستند، مانند تأخیر در سرو غذا، سفارش اشتباه، یا عدم رضایت مشتری از تجربه کسب شده در رستوران. مدیر باید همیشه پذیرای بازخورد مشتریان باشد و مطمئن شود که مهمانان راضی هستند وناراضی رستوران را ترک نکنند.
پ. جمع آوری بازخورد.
مهمان برای موفقیت رستوران بسیار مهم است. مدیران باید فعالانه در جهت جمعآوری بازخورد از رستوران ها پس از صرف غذا با پرسش از تجربهشان، ارائه کارتهای نظر، یا ارسال نظرسنجیهای بعد از صرف غذا، تلاش کنند.
8- بازاریابی
در کنار حفظ فعالیت های رستوران، مدیران باید نقش بازاریاب را نیز بر عهده بگیرند تا مطمئن شوند که قادر به جذب هر چه بیشتر مشتریان هستند. وظایف بازاریابی مدیران رستوران عبارتند از:
الف. به روز نگه داشتن پلتفرم ها اجتماعی
کانال های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، تریپادوایزر و گوگل منابع اصلی جذب مشتری هستند. به روز نگه داشتن این پلتفرم ها با آخرین اطلاعات و به اشتراک گذاری محتوای هیجان انگیز با مردم برای متقاعد کردن آنها برای بازدید از رستوران بسیار مهم است.
ب. لیست شدن در پلت فرم های رزرو مربوطه
امروزه پلتفرم های رزرواسیون زیادی در بازار وجود دارد که دسترسی به رستوران شما را در اختیار طیف وسیعی از کاربران قرار می دهد. مدیران باید در مورد بازار تحقیق کنند و رستوران را در بهترین پلتفرمهای رزرو فهرست کنند تا به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کنند.
پ. رویدادها و تبلیغات.
تبلیغات انحصاری راهی عالی برای جذب افراد بیشتر به رستوران شما هستند. مدیر رستوران مسئول ارائه ایده های مرتبط با توجه به مخاطبان هدف است. به عنوان مثال، اگر رستوران مناسب خانواده است، برانچ های خانوادگی یا تخفیف های ویژه کودکان می توانند ایده های مرتبطی باشند که می توان آنها را بررسی کرد.
9- بهینه سازی عملیات رستوران
علاوه بر وظایف مختلفی که در بالا ذکر شد، مدیر همچنین مسئولیت اطمینان از بهینه سازی فعالیت های رستوران را بر عهده دارد. مدیران رستورانها باید خلاق باشند و سعی کنند راههای جدید و بهتری برای بهبود فرآیندها و سادهتر کردن عملیات رستوران پیدا کنند. این می تواند مشکل باشد زیرا به زمان و خلاقیت نیاز دارد، اما به طور قابل توجهی به موفقیت رستوران کمک می کند.
بهینه سازی عملیات همچنین شامل یافتن شکاف در خدمات و نقاط اشکال در عملیات و ارائه راه حل هایی برای رفع آنها می شود. اگر مدیر سایر وظایف خود را به خوبی انجام دهد، تشخیص هر گونه مشکل در عملیات آسان خواهد بود. مهم است که به خوبی از عملکرد رستوران خود آگاه باشید تا بهره وری کلی را بهبود ببخشید.
همانطور که در مقاله بالا گفته شد، نقش مدیر رستوران و اجرا و مدیریت اصولی این صنعت یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک رستوران بحساب می آید .
شما بعنوان مالک یا سرمایه گذار رستوران باید از صلاحیت مدیری که انتخاب کرده اید مطمئن شوید .
تیم دستیار هتل آماده است تا هرگونه خدمات مشاوره در حوزه مدیریت رستوران، در کنار شما مالکین و سرمایه گذاران محترم این صنعت باشد .
با ما تماس بگیرید .